Καβάλα - Φίλιπποι
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Μήνυμα:

Το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο και ferry για Κεραμωτή, ύστερα από μια όμορφη διαδρομή με το λεωφορείο άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου θα γίνει η ξενάγηση, καθώς και στο βαπτιστήριο της Λυδίας όπου ο Απόστολος Παύλος βάπτισε την πρώτη Ευρωπαία γυναίκα Χριστιανή.

Οι Φίλιπποι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους σε Ευρώπη και Μακεδονία.

Χτίστηκε από τον Φίλιππο τον δεύτερο (πατέρα του Μεγάλου Αλέξανδρου) το 356 π.χ όταν άποικοι από τη Θάσο ιδρύσαν την πρώτη πόλη, τις Κρηνίδες.

Οι Φίλιπποι λέγονται αλλιώς και "συναρπαστικό ερείπιο.

Για παράδειγμα υπάρχουν εκεί χριστιανικοί ναοί, η Ρωμαϊκή αγορά, τα τείχη και η Ακρόπολη, το αρχαίο Θέατρο και η φυλακή όπου φυλακίστηκε ο Απόστολος Παύλος.

Μια ώρα μακριά από τους Φιλίππους βρίσκεται η Αλιστράτη, όπου και θα πάρουμε το μεσημεριανό γεύμα το οποίο είναι προαιρετικό. Αργότερα ένας ειδικά εκπαιδευμένος ξεναγός σπηλαίων θα σας ξεναγήσει στο συναρπαστικό σπήλαιο.

Το σπήλαιο της Αλιστράτης είναι ένα από τα ομορφότερα και τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα όπου και υπάρχουν ασυνήθιστοι κρύσταλλοι σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Ευρήματα υπάρχουν εκεί εδώ και 2 εκατομμύρια χρόνια και υπάρχει μεγάλο παλαιοντολογικό ενδιαφέρον.

Υπάρχει ένας πολύ εντυπωσιακός θάλαμος 30 μ ύψος περίπου σε μια από τις πολλές σπηλιές.

Η περιήγηση κρατάει 1 ώρα περίπου.

Κατά την διάρκεια των 2 ωρών ταξίδι της επιστροφής θα σταματήσουμε στο ζαχαροπλαστείο για ένα δωρεάν δείγμα από παραδοσιακά γλυκά.

Αργά ferry από Κεραμωτή - Θάσο.

Συμπεριλαμβάνονται

  • Μεταφορά με A/C λεωφορείο
  • Εισιτήρια για Θάσο - Κεραμωτή - Θάσο
  • Αγγλόφωνος ξεναγός
     

Πληροφορίες Κόστους

Επικοινωνήστε μαζί μας